Jag har TIL-Tid Online

TIL-Tid Online möter kraven från GDPR och det finns möjlighet att radera, anonymisera och rätta personuppgifter. Du kan också skapa registerutdrag över de personuppgifter som är registrerade. Databaserna är skyddade, användningen i systemet loggas och tjänsten är skyddad mot intrångsförsök.

För dig som använder TIL-Tid Online, det vill säga TIL-Tid i molnet, tecknas ett personuppgiftsbiträdesavtal med oss för de personuppgifter som behandlas i tjänsten. Vi tar också fram ett informationsmaterial som informerar användarna i systemet om vilka personuppgifter som behandlas och hur de behandlas. Detta gäller även för dig som arbetar fjärrstyrt med TIL-Tid 1 via vårt datacenter.

Vi hjälper även till med en del av de organisatoriska säkerhetsåtgärderna. Åtkomsten övervakas kontinuerligt och vi informerar direkt om en incident upptäcks, så att du kan informera Datainspektionen inom 72 timmar. Du kan också enkelt informera användaren om incidenten.

TIL-Tid Online körs på servrar i Sverige som övervakas dygnet runt. Datorhallarna är säkerhetsklassade, åtkomsten starkt reglerad och säkerhetskopior tas löpande.

Har du några frågor om GDPR?

 

Checklista för dig med TIL-Tid Online

• Teckna ett personuppgiftsbiträdesavtal med SEV (vi kan tillhandahålla ett förslag).

• Delge användarna det informationsmaterial somSEV tillhandahåller rörande personuppgiftsbehandlingen.

• Fastställ riktlinjer för hur länge personuppgifter skall behandlas och ställ in tjänsten i enlighet med dessa (SEV kan bistå med rekommendationer).

 

 

© 2015 SEV Tidsystem AB. Alla rättigheter förbehållna.