Digital rekrytering

direkt i mobilen!

TIL-Tid/Higher är ett samarbete som har hämtat sin inspiration ifrån e-handeln. Med hjälp av tester och video avskaffas cv och personligt brev. De arbetssökande genomför hela processen i mobilen. Du sparar upp till 80 procent av arbetstiden vid varje enskild rekrytering samtidigt som du drar nytta av alla fördelarna med TIL-Tid Online.

Digital rekrytering – så funkar det!

 • 1. Skapa och publicera en jobbannons enkelt via verktyget.
 • 2. Den arbetssökande bestämmer sig för att söka tjänsten. Processen inleds.
 • 3. Den arbetssökande hittar jobbet på nätet via mobilen, surfplattan eller datorn.
 • 4. På sju–åtta minuter söker kandidaten jobbet via tre snabba moduler i mobilen, utan att författa ett enda dokument.
 • 5. Rekryteraren granskar ansökan, testresultat och videoklipp i verktyget utan behöva läsa ett enda CV eller personligt brev.

Fler fördelar!

  • Annonsmallar. Skapa och publicera nya jobb på nolltid med hjälp av mallar.
  • Bättre urval. Höj antalet kvalitativa ansökningar och minska personal-omsättningen.
  • Mer mätbart. Gå vidare med de kandidater som får bäst resultat på testerna.
  • Hållbar hantering. Helt pappersfritt, ingenting behöver skrivas ut.

Snabbare process

Genom att undvika den tidsödande administrationen som ingår i traditionell rekrytering frigörs viktig arbetstid. Sammanställda testresultat ger ett gediget beslutsunderlag och videoklippen förmedlar vilken sorts person den sökande är.

Kapade kostnader

Eftersom varje en anställningsprocess kostar, även internt i nedlagda timmar, så betyder färre rekryteringar lägre kostnader, vilket ger en positiv effekt på resultatet. En traditionell rekrytering kostar i snitt cirka 30 000 kronor.

Smidigare handläggning

Istället för att hantera inkommande ansökningar manuellt sorterar systemet ut de bästa aspiranterna och presenterar dem för dig på ett överskådligt sätt. De som ej är lämpliga för en utlyst tjänst får automatiskt ett meddelande om att de ej gått vidare.

Etablerad lösning

Idag har Higher med råge passerat två miljoner digitala ansökningar och används flitigt av kedjor som Synsam, Cirkle K och Mekonomen. Tillsammans med TIL-Tid får du marknadens i särklass smidigaste system för digital rekrytering och effektiv personalplanering.

Smart synkronisering och signering

När någon anställs skapas personen automatiskt i TIL-Tid Onlines personalregister. Med några klick kan ett digitalt anställningsbevis genereras och skickas iväg för signering via Kivra. Den nyanställde kontrollerar att informationen är korrekt och skriver under med BankID. När avtalet är undertecknat syns det tydligt i TIL-Tid Online.