TIL-Tid tecknar samarbetsavtal med Flourish

FÖR OMEDELBAR PUBLICERING

Stockholm 2023-01-30

TIL-Tid tecknar samarbetsavtal med HR-tech-företaget Flourish – gör det enklare att ta pulsen på personalen

Enligt organisationen Svenskt Näringsliv är personalomsättningen inom handeln tio procentenheter högre än genomsnittet. Flourish har utvecklat en innovativ lösning som gör det lätt att samla in och agera på feedback från medarbetare. Via en smart chattbot engageras personalen och ledningen får insikter som utvecklar ledarskapet och ger mätbara positiva resultat. En stärkt vi-känsla på jobbet sänker personalomsättningen och minskar behovet av kostsam rekrytering.

– Det här är ett väldigt viktigt verktyg för varje verksamhet som vill öka delaktigheten på arbetsplatsen, vilket leder till både ökad lönsamhet och nöjdare medarbetare. Tillsammans med Flourish stärker vi ytterligare våra erbjudanden när det gäller smart digitalisering av HR- och bemanningstjänster, säger Pia Groundstroem, VD för TIL-Tid.

– TIL-Tid är en oerhört stark och viktig aktör inom svensk sällan- och dagligvaruhandel. Deras verktyg har underlättat och sparat pengar åt ICA-handlare i årtionden. Att bli en av deras utvalda premiumpartners är ett stort erkännande för oss. Den tekniska integrationen mellan TIL-Tid och Flourish kommer bespara HR-chefer, handlare och vd:ar väldigt mycket tid så de kan fokusera på action istället för administration, säger Mårten Andersson, vd på Fluorish.

Istället för att genomföra en stor årlig medarbetarundersökning samlar Fluorish löpande in information via feedback via en anonym chatt. Medarbetarna väljer själva vilken tjänst de vill använda: sms, Messenger, Teams, och så vidare. Inga nya appar eller lösenord behövs och det tar cirka tar 30 sekunder per tillfälle.  Mätningarna ger verksamhetsnära insikter om drift och medarbetarengagemang. I realtid kan ledningsgrupp och butikschef lösa problem så att medarbetarna kan fokusera på kunderna.

– Ett fantastiskt verktyg! Redan efter någon månad såg jag mätbara förändringar, säger Martin Persson, handlare på ICA Kvantum Falkenberg. Flourish innehåller en forskningsbaserad frågekatalog med över 100 olika chattkonversationer i fokusområden som täcker hela arbetsmiljöspektrat. Frågorna är baserade på svensk och internationell forskning och framtagna med hjälp av ledande HR-experter. Företaget är baserat i Göteborg.

TIL-Tid/Fourish i korthet:

  • Integrerat med TIL-Tid
  • Samlar in feedback
  • Kräver ingen app
  • Inga krångliga webbenkäter
  • Helt anonymt
  • 70% – Antalet team som har högre engagemang efter ett år med användande
  • 92% – Antalet ledare som upplever stärkt ledarskap efter att ha börjat med Flourish
  • 10% – Genomsnittlig ökning av teamens produktivitet

Läs mer på: https://flourish.se/

För mer information kontakta: Pia Groundstroem, VD TIL-Tid, 070-623 57 13 https://tiltid.se/

Mårten Andersson, VD Flourish, 070-612 26 21

Om TIL-Tid: SEV Tidsystem AB (TIL-Tid) är en marknadsledande leverantör av tidsplaneringslösningar och passersystem för företag och organisationer inom branscher som dagligvaruhandel, fackhandel, hotell och restaurang. TIL-Tid, företagets produkt för tidsplanering, används av över 1 400 verksamheter i Sverige, Norge och Finland. Företaget erbjuder ett komplett utbud mjuk- och hårdvaror samt utbildning som skapar värde för kunderna genom att öka deras lönsamhet och sänka kostnaderna via effektiv bemanningsplanering. SEV Tidsystem AB är familjeägt och sysselsätter cirka 20 personer i Stockholm och Västerås. Bolaget startades 1986 och har erhållit högsta kreditvärdighet, AAA. För mer information: www.tiltid.se

Facebook
Twitter